Header Ads

Foto terakhir undang pilu... Norizman insan penyayang walaupun garang di litar (10Gambar)

Kuala Lumpur : Norizman insan yang sangat dikenali dalam dunia permotoran negara, semalam hari Jumaat yang mulia dirinya telah dijemput ilahi apabila terlibat dalam kemalangan. pergi nya didalam sut keselamatan yang biasa dipakai nya semasa menyertai perlumbaan motosikal yang amat diminatinya.
Fotonya diberi rawatan selepas kemalangan undang pilu tiada siapa menduga itu lah detik terakhir dirinya dalam dunia permotoran yang amat diminatinya.
Norizman telah terlibat dalam dunia permotoran lebih 10 tahun, walaupun beliau seorang yang sangat komited dengan kerjayanya dan amat garang di litar tidak menghalang dirinya menjadi insan yang penyayang kepada keluarga nya.
Arwah merupakan seorang ayah, seorang suami yang amat bertanggung jawab dan penyayang bukan sahaja kepada keluarga diri nya malah kepada ibu nya yang dipanggil mama, beliau sentiasa meluangkan masa bersama keluarga di kala tidak terlibat dengan sebarang acara permotoran.
Kini itu semua tinggal kenangan Allah lebih sayang kan arwah,pada petang Jumaat yang mulia arwah telah dijemput ilahi.
Akhbar melaporkan pelumba CP150 Norizman Ismail disahkan meninggal dunia selepas terjatuh di selekoh pertama pada sesi ujian masa pusingan ketiga Kejuaraan Cub Prix AAM Malaysia PETRONAS di Kemaman, Terengganu hari ini.
Pihak promoter perlumbaan, Safe Aim Mutual Sdn Bhd menerusi satu kenyataan hari ini yang mengesahkan perkara itu berkata, usaha sudah dilakukan untuk menyelamat kan pelumba pasukan ONEXOX TKKR Racing itu.
"Marshal dan paramedik melakukan rawatan segera manakala bendera merah dikibarkan pada jam 3.52 petang untuk menamatkan sesi latihan.
"Jam 3.55 Norizman dibawa menaiki ambulan ke unit trauma untuk menerima rawatan segera sebelum dibawa ke hospital dengan mesin sokongan hayat dan pasukan perubatan penuh.
"Pihak hospital melakukan usaha terbaik namun Norizman disahkan meninggal dunia pada jam 4.50 petang," kata kenyataan itu.
Norizman memulakan karier di Cub Prix pada tahun 2004 dan bergelar juara kelas perdana sebanyak dua kali pada tahun 2005 dan 2011.
Selepas mengadakan perbincangan bersama pasukan dan pelumba, pihak Cub Prix memutuskan untuk membatalkan perlumbaan sebagai tanda hormat kepada Norizman.

Semoga seluruh keluarga arwah tabah dengan apa yang berlaku yang pasti anak-anak sudah kehilangan seorang yang mereka sayang bergelar bapa, semoga roh nya dicucuri rahmat. Al fatihah 

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.