Header Ads

Adik Thaqif tenat, keluarga berkumpul baca kan Yasin .. dia kini bertarung nyawa (6Gambar)

JOHOR BAHRU : Pembedahan memotong tangan adik Thaqif dijadualkan berlangsung pagi ini, namun tengahari tadi ibu adik Thaqif memberitahu melalui laman sosial nya pembedahan itu terpaksa ditangguh kan kerana kesihatan adik Thaqif amat membimbangkan dia kini tenat.

Keluarga nya kini berkumpul untuk membaca yasin memohon kepada yang maha esa agar adik Thaqif terus kuat dia kini tenat dan bertarung nyawa melawan sakitnya.

Sinar Harian melaporkan Pelajar madrasah tahfiz di Kota Tinggi yang didakwa dipukul pembantu warden sehingga menyebabkan kedua-dua belah kakinya dipotong akibat jangkitan kuman kini menjalani pembedahan memotong tangannya.

Perkara itu disahkan ibu saudaranya, Dzuraidah Ahmad, 38, yang memaklumkan pembedahan akan berlangsung pagi ini. 

Katanya, keputusan tersebut diambil selepas mendapat nasihat doktor Hospital Sultan Ismail yang sebelum ini telah melakukan pemantauan ke atas  tangan kanan kanak-kanak berusia 11 tahun itu.

“Doktor ada maklumkan yang penting nyawa… jadi kita ikut pada kata doktor meskipun usaha telah dilakukan sedaya upaya untuk selamatkan tangannya untuk tidak dipotong,” katanya meskipun keluarga sebelum ini enggan membenarkan anggota tubuh kanak-kanak itu dipotong selepas kehilangan kedua-dua kakinya.

Mohamad Thaqif Amin Mohd Gaddafi, 11,  sebelum ini menjalani pembedahan memotong kedua-dua kakinya pada Jumaat lalu, diikuti pembedahan tangan kanan bagi membuang darah beku, beberapa hari kemudian.

Semoga keluarga adik Thaqif  terus tabah dengan dugaan ini amat perit melihat anak ke sayangan yang kini lemah tak bermaya semoga adik Thaqif terus kuat 

Tiada ulasan

Dikuasakan oleh Blogger.